procredit bulgarian logo

Телерик Академия и ПроКредит Банк с партньорство за развитието на ИТ специалисти в банковия сектор

Телерик Академия и ПроКредит Банк с партньорство за развитието на ИТ специалисти в банковия сектор

Телерик Академия и ПроКредит Банк с партньорство за развитието на ИТ специалисти в банковия сектор

Сътрудничеството включва възможност за практически подготвените младши кадри на Академията да продължат развитието си в Банката

 

Телерик Академия и ПроКредит Банк обявиха партньорство, с което насърчават развитието на ИТ специалисти в един от секторите с най-активна дигитализация – банковия. Партньорството предоставя достъп на ПроКредит Банк до цялостно подготвения младши ИТ талант на Академията, с който Банката да подкрепи подобряването на дигиталните си услуги. ПроКредит Банк вярва в развитието на младия талант и създава среда за професионалната му реализация. След обучението си в 6-месечната програма Alpha младшите кадри ще имат възможност да продължат развитието си в Банката и да са част от дигиталната еволюция на сектора.

 

Връзка между бизнес и талант

 

Ключова част от сътрудничеството между Телерик Академия и ПроКредит Банк е достъпът до младшия ИТ талант, подготвен от Телерик Академия, преминал през задълбочена технологична и soft skills подготовка в среда, близка до реалната. През последните години дигитализацията е ключов момент за много сектори, за които наличието на ИТ талант е решаващо.

 

В ПроКредит Банк вярваме, че дигитализацията е огромна възможност за подобряване и оптимизиране процесите и услугите за клиентите ни, а фокусът на служителите ни да бъде върху специфичните им нужди. Сътрудничеството ни с Телерик Академия ще ни даде възможност да подкрепим въвеждането на иновации в сектора, благодарение на постъпването на младши ИТ специалисти с нужната теоретична и практическа подготовка. Колегите ни, които са се обучавали в Telerik Academy Alpha, показват бързо израстване в екипите ни и това партньорството е логичната следваща стъпка“, коментира Рени Пейчева, изпълнителен директор и член на Управителния съвет в ПроКредит Банк.

 

За ПроКредит Банк внедряването на дигитални услуги е важна част от бизнес модела й, който комбинира съвременни канали за достъп и предоставяне на експертно обслужване. Тя е сред първите банки у нас, въвели 24/7 зони за самообслужване. Пионер е и в предоставянето възможност на клиентите си да оперират изцяло онлайн със средствата си. ПроКредит Банк стимулира зелената трансформация, която е невъзможна без дигитализация и върви ръка за ръка с нея.

 

В рамките на партньорството курсистите на Телерик Академия ще се запознаят отблизо с представители от технологичния отдел на ПроКредит Банк, който работи по дигиталните ѝ услуги, мобилното банкиране и ключови системи като разплащания, карти, отчети и др. В същото време екипът на Банката ще има възможност да позиционира работодателския си бранд пред участниците в Alpha, които ще научат повече за сектора, дейността на ИТ отдела, ценностите на компанията и използваните технологии.

 

„Днес нуждата от ИТ талант не е ексклузивна за технологичния сектор и обхваща бизнеси от различни сфери. Младшият ни талант привлича интереса им, тъй като може да им осигури нужната предвидимост и умения по пътя им на растеж. Радваме се, че в лицето на ПроКредит Банк имаме такъв съмишленик, с който споделяме вярването, че една от най-важните инвестиции е в развитието на младшия талант. Партньорството ни отваря и нови възможности пред курсистите от Alphа да продължат кариерния си път в динамичния банков сектор с ПроКредит Банк и да са ключова сила в развитието му“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.