procredit bulgarian logo

Новини

ПроКредит групата подкрепи международно събитие за бизнес сътрудничество

30.11.2016

ПроКредит Холдинг, базираната във Франкфурт компания майка на групата търговски банки ПроКредит, подкрепи събитието “Fit for Growth - германо-румънски диалог за доставчици“, организирано от Германската асоциация за управление веригата на доставки, възлагане на поръчки и логистика (BME).

Мероприятието се проведе в Букурещ на 24 ноември 2016 г.

“Fit for Growth” е първото събитие от нова серия конференции, организирани от BME, чиято цел е да засили бизнес връзките между избрани немски фирми-купувачи и доставчици от Румъния, България и Сърбия. Събитието привлече над 230 посетители, сред които присъстваха и бизнес клиенти на ПроКредит банките от региона. Участниците имаха привилегията да почерпят знания от експертите на BME и представителите от автомобилния сектор Dräxlmaier и Stabilus, с които влязоха в преки дискусии и осъществиха нови контакти по време на бизнес срещите.

ПроКредит Холдинг, като институция, подпомагаща развитието на малки и средни предприятия (МСП) в Източна и Югоизточна Европа, даде възможност на избрани клиенти на ПроКредит банките от Румъния, България, Сърбия и Германия да получат експертна информация за немския пазар. „Бизнес за бизнеса“ (B2B) срещите предоставят на фирмите от региона възможност за установяване на нови бизнес отношения и достъп до нови пазари.

Д-р Антя Мариеле Герхолд, Генерален мениджър на ПроКредит Банк (Румъния) заяви: „Като банка, която се стреми да бъде основна за малки и средни предприятия в Румъния, ние знаем, че в региона съществуват значителен брой качествени и надеждни компании. Създавайки диалог между доставчици и международни купувачи чрез организиране на подобни събития ние предоставяме допълнителни възможности за нашите клиенти."

Събитието бе оценено и от клиентите на ПроКредит. Емил Заимов, отговарящ за продажбите в българската компания "Скай Монт" ЕООД, сподели: „Срещнахме редица компании, с които бихме желали да работим. Вече си организирахме срещи с тях в предстоящите седмици и това е причина да считаме, че събитието за нас е успешно. Получихме и полезна информация за това как компании като Dräxlmeier и Stabilus подхождат към икономическата ситуация в Източна Европа и какви условия очакват да изпълняват техните доставчици. Клиенти сме на ПроКредит от 2012 година и сме доволни от доброто сътрудничество помежду ни. Около 60-70% от бизнеса ни е износ и сме ориентирани към Германия. Въпреки това искаме да научим повече и за колегите си в Румъния, като по време на събитието имах възможността да разговарям лично с някои от тях. Именно затова оценявам деня като изключително ползотворен.“

В качеството си на успешна и ориентирана към малките и средни предприятия търговска банкова група, ПроКредит насочва усилията си към атрактивните и разрастващи се пазари в Югоизточна и Източна Европа, като оперира в 11 страни в региона. Групата, базирана във Франкфурт на Майн, чиято мисия е да допринася за устойчивото развитие, оперира така също и в Германия и Южна Америка.