procredit bulgarian logo

Новини

ПроКредит Банк стимулира международните плащания на своите клиенти чрез намаляване на цените за валутни преводи

22.03.2016

За да стимулира международните бизнес отношения на своите клиенти, ПроКредит Банк намали цените на предлаганите от нея преводи във валута. Всички входящи валутни преводи по сметки в ПроКредит Банк са безплатни. Таксата за обикновен превод в чужда валута към друга банка през Интернет системата ProB@nking вече струва на клиентите на ПроКредит 10 евро, независимо от сумата на превода. Така те станаха най-изгодните на пазара в момента.

Това са добри новини за пазара, където повечето банки в България предлагат цени за изходящи валутни преводи в процент от сумата, която клиентът превежда.

В същото време цената за международни преводи през системата за експресни разплащания между бизнес клиенти на банките ПроКредит в региона – ProPay, вече е намалена от 8 евро на 2,50 евро. С тези нови изгодни условия, банката се стреми да насърчи бизнеса на своите клиенти в региона. Системата ProPay могат да ползват фирми в Албания, Босна и Херцеговина, България, Германия, Грузия, Косово, Македония, Румъния, Сърбия, Украйна и Молдова.

От началото на месец март са намалени и допълнителните такси при преводите в евро с разноски за сметка на наредителя – “our”. Такива преводи към Германия ще се излъчват от ПроКредит Банк на крайна цена от 10 евро и без никакви допълнителни такси, а към други страни крайната цена вече е 20 евро.

От банката отчитат ръст на валутните плащания с 20% през последната година, като прогнозират, че международният бизнес на клиентите им ще се увеличи. "В днешния свят бизнесът трябва да действа в международен план и ние като банката-партньор за нашите клиенти - малки и средни фирми, искаме да улесним това развитие чрез честни и прозрачни цени на валутните преводи", казва Рени Пейчева, Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на ПроКредит Банк.

Това решение е продължение на модерния подход, прилаган от ПроКредит Банк. Банката инвестира мащабно в обезпечаването на безкасови услуги, предлагани на клиентите си чрез съвременните зони 24/7.

Модернизирането на банковите услуги и развитието на дистанционното банкиране е активен процес в банковия сектор. Услугите на финансовите институции стават все по-удобни, сигурни и достъпни през всякакъв вид устройства. Дали клиентите ще внасят пари, обменят валута или плащат сметки - всичко вече е възможно само с натискане на няколко клавиша. Въпреки това, било заради кредит или операции с пари в брой, все се налага да се посещава банка. А там всичко е постарому – работно време от 9 до 17 часа, обслужване на едно или две гишета, писане на бланки, печати, чакане, опашки... Въпреки навлизането на новите технологии, подходът в банковото обслужване в България като че ли не се е променял с десетилетия.

И все пак традициите не са това, което бяха. Пътят към по-модерно банково обслужване в България минава през въвеждането на най-добрите практики от Европа и промяната на подхода, налаган през годините.

Намаляването на цените на валутните преводи в ПроКредит Банк е само допълнителна стъпка в процеса за развитие на електронните й банкови услуги. През последните години, банката с немски корени направи внушителни инвестиции за установяването на нов модерен модел на обслужване и засега е единствената на пазара, която работи по него. Освен че предлага една от най-удобните системи за Интернет банкиране, миналата година ПроКредит Банк оборудва цялата си клонова мрежа с денонощни зони за самообслужване.

Оттогава времето на служителите е посветено изцяло на обслужването на клиентите. С тях се обсъждат важните неща – финансиране, проекти, планове за парите им. Рутинните трансакции, които не изискват консултация от служител, са оставени на машините. Промяната бе възприета толкова позитивно, че през първия месец на тази година близо 90% от клиентите на банката вече банкират само по електронен път – в 24/7 зоните или чрез Интернет банкиране.

Денонощните зони на ПроКредит Банк са единствените, които предлагат пълно и съвременно банково обслужване. Те разполагат с машини за внасяне и теглене на пари в брой, както в български лева, така и в евро. Тук може да се разпечатват извлечения само за 2 минути, без да се налага да стига до гишето. Големи суми също могат да се внасят в брой, бързо и лесно, само за броени минути, като се използват сейфове и без значение от работното време на банката. Наскоро в денонощните зони на банката бе въведена и нова модерна машина за депозиране на големи суми, която не изисква предварително сортиране на банкноти.

24/7 зоните са удобни за личните разплащания и преводи, но още повече се ползват за фирмени операции. Така за рутинните банкови операции като внасяне на фирмения оборот, разпечатване на извлечения или теглене от сметка, представителите на бизнеса и гражданите не се съобразяват с работното време. Банката е първата на пазара, която пригоди клоновата си мрежа за денонощно обслужване на своите клиенти по съвременен европейски модел.

Достъпът до зоните 24/7 във всеки офис на ПроКредит Банк се осъществява посредством банкова карта, за да се осигури комфорта и сигурността на клиента при използването на услугите.