procredit bulgarian logo

Новини

ПроКредит Банк с награда за финансови постижения на EMEA за най-добра секюритизираща сделка в Югоизточна Европа

06.06.2024
emeafinance

ПроКредит Банк България е отличена с наградата за финансови постижения на EMEA за най-добра секюритизираща сделка в Югоизточна Европа (ЮИЕ).

Това е първата сделка за облекчаване на капитала между Групата на Европейската инвестиционна банка (Групата на ЕИБ) и ПроКредит Банк България и представлява една от първите синтетични секюритизации в България.

Иван Дачев, Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на ПроКредит Банк България, прие наградата от името на банката и подчерта доброто и дългогодишно сътрудничество с Групата на ЕИБ. „По силата на това финансово споразумение ние успяхме да предоставим ефективна подкрепа на малките и средни предприятия, за да насърчим техния растеж и развитие. Това е в съответствие със стратегическия приоритет на ПроКредит за подкрепа на нашите клиенти в прехода им към устойчиво бъдеще.

Наградите за финансови постижения на EMEA са сред най-важните награди в банковия сектор в региона на Европа, Близкия изток и Африка. Финансовите институции са номинирани от техните клиенти и избрани от редакционния екип на EMEA Finance. Наградата също така отличава банките и сделките на капиталовия пазар, които са пример за усърдна и новаторска работа в региона на EMEA.