procredit bulgarian logo

Новини

ПроКредит Банк подкрепи конференция с международно участие „E-mobility and the Future of Urban Transportation Forum“

09.03.2018

ПроКредит Банк подкрепи събитието „E-mobility and the Future of Urban Transportation Forum“, организирано от „Капитал”. Годишната конференция се проведе в София на 2 март 2018 година.

Целта на събитието е да се превърне във водеща платформа в Централна и Източна Европа за нови концепции за мобилност, да засили вниманието на фирми, граждани и институции към ползите от екологичния транспорт и да подкрепи развитието на пазара в този регион. Събитието привлече над 250 посетители и се отличи с интригуваща програма с успешни и влиятелни участници и отлична нетуъркинг атмосфера. В рамките на конференцията водещи имена от индустрията, основатели на компании, инвеститори и професионалисти споделиха своя опит и познания.

Част от темите, които бяха дискутирани по време на срещата бяха свързани с бъдещето на градската мобилност, дигиталните промени и технологичните иновации в транспорта, услугите, базирани на електрически автономни превозни средства.

Борислав Костадинов, член на Управителния съвет на ПроКредит Холдинг, бе поканен като гост-лектор във втория дискусионен панел „Инфраструктура и иновации“. Той представи политиката на ПроКредит групата за трайно намаляване на негативното влияние върху околната среда, вътрешните мерки, които банките са възприели в тази насока, както и възможността за финансиране на зелени проекти, в частност за закупуване на електромобили.

„Ние бяхме една от първите компании и определено първата банка в България, която закупи електрически автомобили в такъв мащаб. Днес 35% от автопаркът ни в страната е електрически. До края на годината процентът на електрическите превозни средства ще достигне 50%. Целта ни в обозримо бъдеще е да постигнем 100% на ниво група”, сподели Борислав Костадинов.

На своя щанд представители на ПроКредит Банк обсъждаха с бизнес собственици и физически лица възможни проекти за финансиране при покупка на електрически автомобили.